In paniek bel ik hoogzwanger 112, er moet suiker in, help!

 • Geplaatst op
 • Door Helena Bredie
 • 31
In paniek bel ik hoogzwanger 112, er moet suiker in, help!

Het leven van een kindje met diabetes type 1, als bonus mama, mama en papa. Deze ziekte wordt ontzettend onderschat maar elk kind en elk ouder met een kind met diabetes type 1 zijn helden. Hoe laat je je kind los, of vrij en hoe hou je dan een oogje in het zeil, als je altijd bang moet zijn. Daar hebben wij nu het geweldige GPS horloge van one2track voor.

Ik weet het nog als de dag van gister ik leerde Mike kennen en hij vertelde mij dat hij een prachtige dochter heeft maar wel met diabetes type 1. Ik kan mijzelf nu wel voor mijn kop slaan want ik dacht, oh dan heeft ze vast teveel snoepjes gehad of zal haar moeder teveel zoet gegeten hebben tijdens de zwangerschap?

Daar kwam hij dan, zijn dochtertje introduceren hoe spannend is dat, ik bedoel je bent toch een vrouw en je vindt het ontzettend belangrijk dat het klikt. Noa was bijna 5 en kwam mijn huis binnen samen met haar papa. Daar stond ze dan een prachtig mooi, lief, zacht meisje met een pompje en een slangetje aan haar middel. Ik vroeg haar of ze wat lekkers wilde en of ze iets wilde drinken, ik ben zo'n type dat een kind een extra snoepje geeft als het van papa niet mag, heerlijk toch verwennen die hap! Met haar mooie bruine oogjes keek ze eerst haar vader aan, pap, mag dat? Mike vondt het prima, er werd een prikpen tevoorschijn getoverd en Noa werd als een echte held in haar vinger geprikt... 4,5 nog maar, zo klein en zo dapper. 

Ik voelde mij bijna schuldig over dit snoepje. Dit moet namelijk bij elke maaltijd of tussendoortje. Niet te bevatten voor mij maar Noa zeurt nooit. Een aantal keer per week moeten we haar pompje vervangen en maandelijks schieten we denk ik wel 100x een naald in haar lijfje.

Al snel heb ik mij heel erg verdiept in deze rotziekte en al heel snel besefte ik mij dat dit een strijd kon zijn tussen leven en dood. Zwaar, wat het nog erger maakt is dat ze zo dapper is, zo lief en dat ze nooit zeurt.

Een ideale waarde is een 5.5 en daar doe je als ouder altijd je best voor, je voelt je haast schuldig als dit opeens een 20 is, bij hele hoge waardes kan zij op een lange termijn schade aan haar organen krijgen, maar onder de 1 kan zij ook in coma raken. Je bent hier dus dag en nacht mee bezig en je stuit op veel ontwetendheid, ''oh ze heeft diabetes, dan mag ze geen snoep''. Als ouders hebben wij een sterke band, ik als bonus mama (wat een eer he) heb goed contact met Noa haar mama waar zij door de weeks woont. Wij doen met zijn allen alles voor Noa, je hebt vaak ''nachtdienst'' na het eten van een pizza, pannekoek of bijv als zij ziek gaat worden kunnen haar waardes enorm schommelen dit betekend dat je niet kan gaan slapen tot zij stabiel is. 

Wakker maken, meten, bij laag dextro, wakker blijven omdat je je zorgen maakt en pas gaan slapen als zij minimaal een uur tussen de 5.5 en 7 zit, want wat als je ligt te slapen en ze zakt in haar slaap weer naar de 1.2, onderweg richting een gevaarlijke hypo. Wij hebben helaas meerdere malen mee moeten maken dat Noa helemaal wegzakte. Ik was hoogzwanger van Jailey en ik was lekker thuis met Noa, gemeten en ze zat op 9 nog geen half uur later was Noa vreselijk aan het gillen en aan het stuiptrekken. Met mijn zwangere buik pakte ik haar heel dicht tegen mij aan, ik moet meten, ik moet meten.. probeer dan maar helder te blijven het geschreeuw en het aanzicht gaat door merg en been. Ik meet eerst, SHIT 0,9, haar hersenen hebben een tekort waardoor zij niet meer door heeft waar zij is of wat zij doet. Terwijl ik 112 bel en limonade pak, iets wat ik er niet makkelijk in kreeg, zegt de dame aan de lijn ''Mevrouw kan dat kind op de achtergrond stoppen met schreeuwen'' ik werd zo kwaad maar daar was geen tijd voor. Ondertussen bel ik Noa haar moeder, die gelukkig in de buurt was, en de ambulance was er inmiddels ook, Noa kwam langzaam bij. 

Je voelt je zo machteloos en je krijgt er een vreselijke opdonder van, de angst dat het zomaar anders kan zijn, dat je een hele belangrijke taak hebt, je bent er continue mee bezig. 

Deze aanvallen heeft ze een aantal keer gehad, waardoor ook wij ontzettend bang worden soms. Soms is ze bij haar mama en zijn haar waardes vreselijk aan het schommelen, dan hebben we gelukkig elkaar en blijven we samen op afstand wakker en gaan we pas slapen als alles oke is.

Noa is nu 11 en toe aan wat meer vrijheid, als je gewend bent dat je eigenlijk heel moeilijk alleen naar verjaardagen kan, nooit stiekem een snoepje kan eten of die ene zak m&m's en alles moet overleggen is dat best wel heel lastig om opeens op eigen benen te gaan staan, maar Noa verlangde daar zo naar.

Sinds kort mag Noa op de fiets van school naar ons en in de ochtend naar school, 'Ik vindt dit zo gaaf Helena, nu kan ik gewoon naar de stad als ik dit wil' als bonus mama, moeder en vader is dit even een hele andere pil om te slikken, wat is haar waarde als ze gaat fietsen, van het fietsen zakt ze namelijk, wat als ze te laag gaat en haar bewustzijn verliest. Het maakt je gek, we hadden nu de afspraak dat zij via WhatsApp haar locatie stuurt en zo zitten wij met 3 man elke keer spannend toe te kijken waar ze is, of ze niet te lang stil staat etc. Ook de locatie blijft weleens hangen en dan stap ik of haar mama het liefst in de auto om erheen te gaan. Maar ook dit is voor Noa niet fijn, we moeten haar toch de ruimte gaan geven.

Inmiddels zijn wij voorzien van een geweldig GPS horloge van one2track, deze word geleverd met een simkaart en is echt prachtig. Ze hebben hem in vele kleurtjes en voor Noa was de zwarte de keuze, ze is natuurlijk al 11. Wij kunnen Noa nu echt op de voet volgen en mocht zij zich laag of slecht voelen hoeft zij niet meer te zoeken naar ons nummer, gezien je hoofd heel duf kan zijn als je laag zit is dat ook een beetje lastig. Ze drukt op de noodknop op haar horloge en deze schakelt door naar ons incl. de locatie. Wat een fijne uitkomst, vooral voor onze situatie.

Ik zei pas nog tegen mijn eigen moeder, mam, ik liep vroeger uren buiten ik kan mij niet meer voorstellen dat ik dat zou doen met Noa of met Jailey. Nu wonen wij ook wel in het centrum en maakt dat het een stuk lastiger. Ik kwam toen ik 9 was gewoon thuis met een oude meneer, Hoi mam ik kwam deze meneer tegen en ik heb een orgel gekregen van hem hij komt hem zo even brengen, dat orgel heeft jaren in de gang gestaan thuis. Hier kan je je nu niets meer bij voorstellen, althans ik niet. Dus ook voor Jailey heb ik nu een roze one2track gps horloge zo kan ik ze wat makkelijker loslaten.

Aan het eind van dit verhaal wil ik kwijt hoeveel bewondering ik heb voor onze Noa, zo moedig, zo dapper er is geen liever kind en nooit zeuren, echt nooit. En ik hoop dat mensen na het lezen van dit verhaal minder snel oordelen en inzien hoe heftig deze ziekte is waar je dagelijks mee bezig bent. 

Ik mag tevens 1x een gps horloge weggeven van one2track wil je hier kans op maken laat dan even een leuk bericht achter op deze blog en op onze facebook pagina, like ook deze beide dat vinden we super tof!

De voordelen van deze gps horloges zijn:

 • Bellen en gebeld worden
 • GPS & Wifi positionering
 • Volledig prepaid
 • GPS tracker
 • SOS functie

 

Reacties

 1. Renate Renate

  Ik weet hoe jullie voelen aleen moet ik het helemaal aleen doen en heb ik nog een zoontje dus het is zekker niet makkelijk zo komen nu eenmaal op een leeftijd dat ze willen gaan spelen aleen ja inderdaad mijn zoontje voel een hypo pas aan dan zit hij op 2 en dan is hij al de weg kwijt dus bellen is dan een no go maar wat zou zoon horloge dan uitkomst bieden ik ben zelf voorledig thuis 100%af gekeurd dus moet het Jammer genoeg met weinig doen maar zo horloge zou mij een hoop rust geven en vrijheid voor mijn zoon

 2. Kelly Kelly

  Oh wat mooi beschreven allemaal, en wat geweldig dat ze zo’n bonus mama erbij heeft gekregen! Wat een mooi en sterk gezin, jullie zijn TOPPERS met het hart op de juiste plaats. ( oh en heel toevallig maken jullie ook mooie spulletjes hihi)

  Een GPS horloge zou hier voor ons meisje ook goed van pas komen! Maar ik kwam hier eigenlijk alleen om een leuk berichtje achter te laten.
  Niet omdat het moet, maar omdat jullie het verdienen. Lieve groetjes X kelly & isa

 3. Patricia Lubbertje Patricia Lubbertje

  Ontzettend herkenbaar verhaal. Ik heb zelf diabetes, maar moet er niet aan dsnken dat mijn kinderen dit zouden moeten hebben. Dat lijkt me super moeilijk. Mooi om te lezen dat jullie dochter zo'n veilig vangnet heeft van jullie als (bonus)ouders. Onze zoon Sil heeft geen diabetes, maar een verstandelijke handicap, autisme en adhd, waardoor we hem niet makkelijk dingen alleen kunnen laten doen. Hij is bijna 13, maar verstandelijk ongeveer 6 a 7. Alleen buitenspelen of naar school gaan is daarom geen optie. Met dit horloge zouden we dat waarschijnlijk wel aandurven (op den duur ;) Dat zou hij ook echt stoer vinden, want hij zit inmiddels op de middelbare school en wil zo graag wat meer zelfstandig zijn.

 4. Christa Christa

  ❤ Wat een dappere meid hebben jullie ❤. En zoals je zegt zijn de (bonus) ouders inderdaad helden.
  Wat een indrukwekkend en heftig verhaal. Heel veel respect voor jullie ❤.

  Onze dochter is ruim 6 jaar en wil graag met vriendjes en vriendinnetjes alleen naar de speeltuin in onze rustige wijk 2 straten verderop. Maar ik vind dat toch wel spannend. Zeker omdat ik in een rolstoel zit. Wat zou zo'n gps horloge dan handig zijn! Geweldig dat jullie er een mogen weggeven

 5. jorien jorien

  wauw wat een bewondering heb ik voor Noa ik vind het echt knap en stoer hoe ze ermee omgaat.
  mijn nicht heeft ook suikerziekte en zie aan haar dat ze get heel moeilijk heeft vooral wanneer het zo schommelt dan voelt ze zich ook niet lekker.
  wel knap dat jullie haar die vrijheid gaan geven en ik snap als moeder dat dat erg lastig kan zijn. ik heb dat ook met mijn dochter ze is erg ondernemend en wil graag Naar haar vriendinnetje fietsen dan komt zo'n horloge wel mooi uit.
  een prachtige blog over de realiteit bedankt daarvoor. groet jorien

 6. Nancy van Bommel Nancy van Bommel

  Wat een dappere dame is Noa! Ik hoop dat voorlopig alle waardes rustig en stabiel blijven en ze heerlijk kan genieten van haar extra vrijheid.

  Ik herken er veel in op een andere manier. Zelf moeder van 2 dove zoontjes. Waarvan er 1 heel graag op ontdekkingstocht gaat. We gunnen hem die vrijheid maar weten ook dat hij zoveel niet hoort.... Bijv als we hem roepen om te gaan eten.... We hebben duidelijke afspraken maar het is en blijft een ontdekkingsreiziger. Daarbij heeft hij ook wel de leeftijd dat hij iets meer vrij gelaten zou mogen worden.
  Zo'n horloge ik heb er vaak naar staan kijken maar nooit daadwerkelijk besteld. Maar het staat hier wel hoog op mijn wensenlijstje.

 7. miriam gruijthuijsen miriam gruijthuijsen

  Wat een aangrijpend verhaal en ontzettend mooi geschreve, helemaal uit je hart. Een gps horloge zou ik heel fijn vinden voor mijn kleindochter Liv. Liv gaat paar keer per week op de fiets naar haar oma. Oma woont in het buitengebied niet ver van Liv haar huis, maar toch moet ze door een stuk afgelegen gebied. Zou mooi en geruststellend zzijn om te winnen.

 8. Nancy Nancy

  Ja echt toppertjes !
  Ik weet er alles van mijn oudste van bijna 11 geboren maat aangeboren afwijkingen en ook mentale achterstand op sommige punten . Maar ze oogt "als een gewoon doosnee meisje van 10" daardoor wordt ze vaak overvraagd sociaal erg zwak ... en nee het is niet enkel de operaties die ze heeft gehad komt veel meer bij kijken , aanpassingen ,consulten therapien ...maar mensen denken niet verder aan wat ze op eerste oog zien zonder te verdiepen een oordeel ...
  Maar zij moeten het allemaal maar meemaken ...wij op automatische piloot want is geen keuze je moet.... natuurlijk met alle liefde maar het is daarom niet altijd makkelijk...
  Los laten dat is iets wat ik vorige week probeerde half dit dorp afgefiets en was ze vergeten te komen zeggen dat ze bij dr vriendinnetje binnen bleef en toch niet na speeltuintje achter ons ging.... nu meteen een week binnen met twijfel of ze nog een kans krijgt . Ze is 10 maar niet in alles zo moeilijk soms de middenweg vinden....

  Ik zou super graag kans maken op het horloge

 9. Melissa Melissa

  Wat een herkenbaar verhaal helaas... ook ik ben bonusmama van een dapper ventje die sinds februari dit jaar ook diabetes type 1 heeft... in 1 klap is al het zorgeloze eraf... maar wat mogen we ook trots zijn op onze bonuskids dat ze alles zo doorstaan zonder te mopperen, dan maar met een mooi horloge wat meer rust! Lieve groet van ons.

 10. Rebecca, mama van 3 wonderen Rebecca, mama van 3 wonderen

  respect, bewondering en begrip..
  Dat heb, en voel ik, na het lezen van jouw blog. Wat een bijzonder sterk meisje is jullie Noa. En wat prachtig dat jullie, alle 3 de ouders, zo een sterk team vormen.
  Als ouder wil je je kind(eren) een pijnvrij, zorgeloos leven gunnen en zodra ze wel wat mankeren het van ze over nemen.
  Maar helaas werkt het niet zo en je kind(eren) zien pijn hebben is het zwaarste wat er is. Ik had zelf tijdens mijn eerste zwangerschap zwangerschapssuiker. Mijn dagen draaiden alleen nog maar om prikken, meten, checken en wat wel of niet eten.
  Maar dat was maar tijdelijk. Jullie mooie meisje heeft dat vooruitzicht helaas niet, maar door de manier waarop jullie gezin hiermee omgaat zal zij het beste uit haar situatie halen! Ik wens het gezin, in het bijzonder Noa, heel veel kracht en positieve energie voor nu en in de toekomst..

 11. Chantal Chantal

  Ik zou deze graag willen winnen voor onze zoon van bijna 8 met autisme en ADHD
  Dit zou de enige manier zijn om hem
  Wat veiliger buiten te laten spelen zonder met de buurt te moeten zoeken waar hij kan wezen dat is moeilijk uitleggen mensen die er mee bekend zijn zullen begrijpen wat ik bedoel
  Ik zit nooit gerust thuis als hij buiten is

 12. Ilona Ilona

  Wat een binnenkomend verhaal!! Ik herken enorm veel wat je zegt over t loslaten.....wij hebben een zoon van 13 en zit nu in de 1e klas.....wow.....wat word een kind dan ineens zelfstandig en wil van alles zelf gaan ondernemen......mijn grootste angst is dat er iets gebeurd....ik heb geen controle en ik kan hem dus nergens voor waarschuwen.....ik weet dat t super slecht is...een kind leert met vallen en opstaan, maar t liefst pak ik hem stevig bij zn hand....ik voel me nu nog suffer omdat jullie verhaal enorm heftig is!!! Jullie mogen je zorgen maken en angstig zijn! Fijn dat er nu een horloge is waardoor je wat meer controle hebt over de situatie mbt diabets ziekte......graag doe ik mee met de actie!!

 13. Stefanie Stefanie

  Wij doen graag aan mee aan deze winactie maar bovenal wil ik zeggen dat je echt een top vrouw bent! Dit verhaal komt wel binnen, super fijn dat deze meid zo'n team achter zich heeft staan, heel veel respect! Blijf vooral doorgaan met blogs schrijven, ik zal ze sowieso lezen!

 14. Irma Irma

  Mooi, er straalt een hoop liefde uit dit verhaal.

  Hier ook een mama van een dochter van 5 met diabetes type1. En idd is loslaten zooooooo moeilijk. Voor elke ouder is loslaten lastig, maar voor een kind wat een medische aandoening heeft die levensbedreigend kan zijn, nog net een tikkeltje moeilijker. Op de fiets door het dorp, een kinderfeestje naar een vriendinnetje met ouders die er niets over willen horen/weten of een alleen naar de speeltuin. Steeds weer loslaten terwijl je weet dat ze toezicht nodig heeft omdat ze hypo’s of hypers niet aanvoelt. Gelukkig nog geen hypo met wegrakingen meegemaakt bij ons meisje, maar je weet dat dat vroeg of laat ooit gaat komen.

 15. Katja Katja

  Wat zou dit een geweldig horloge zijn voor mijn suikermannetje van 10 die ook zijn vrijheid wil. Op deze manier voor ons als ouders wat makkelijker te realiseren.

 16. Claudia Claudia

  Wat een kanjer is die Noa , een super doorzetter en zo dapper Hoe ze om gaat met haar diabetes
  Wat Fantastiche dat ze zo terug kan vallen op haar hele gezin ( bonus mama , mama , papa , zusje ) niks is belangrijker dan dat ... jullie zijn een prachtig warm gezin

 17. SP Butter SP Butter

  Wat een mooi verhaal!
  Loslaten van je kind is zooooo moeilijk.

  Gps horloge zal zeer welkom zijn voor mijn dochters.

 18. Kimberly du Chatenier Kimberly du Chatenier

  Geweldig product, ik wil graag mee doen, 6 kindjes waarvan 5 die al buiten spelen. Ik heb er maar 1 nodig ze zijn altijd bij elkaar

 19. Joyce Jansen Joyce Jansen

  Jeetje daar sta je inderdaad niet bij stil. Wat goed dat je onze ogen opent. Lieve Noa wat ben jij een kanjer.
  Het voelt nu erg raar om te zeggen dat ik graag kans maak op het horloge.. maat zorgen maken doet iedere moeder. Maar ik weet nu wel dat zorgen maken voor de ene moeder of bonusmoeder anders is dan voor de andere moeders.

 20. Marjolein Marjolein

  Wat een mooi geschreven verhaal en wat ontzettend fijn dat jullie allemaal zo goed met elkaar om gaan!! De kids hebben het getroffen met jullie

  Een gps horloge ideaal! Helaas is die van mijn zoon nu echt kapot dus een nieuwe zou ideaal zijn.

 21. Veronique Veronique

  Jullie doen het als ouders geweldig. En Noa wat een geweldige knappe dame is het.. om je dochter wat losser te laten lijkt mij dan ook erg moeilijk. Gelukkig door dit te gekke horloge nu mogelijk. Ik zou het horloge ook graag voor mijn dochter willen, zodat ze met mooi weer een paar straten verderop naar der vriendinnetje kan gaan. Ze wordt in december 7 en mag van ons dan een rondje fietsen.

 22. Natasja jamillia Natasja jamillia

  Wauw zo bijzonder! Knap dat jullie dit zo goed oppakken, jij als bonus mama doet dat ook geweldig! Je leest de liefde voor je bonusdochter in de tekst, dit vind ik altijd het geweldigst voor kinderen❤

  Hier zou voor mn zoontje van 8 het gps horloge een uitkomst zijn, hij wil dolgraag zelf naar school fietsen, maar ik vind dit bestwel eng... en durf het niet goed aan... hij heeft adhd en kan ook met buiten spelen vrij impulsief zijn. Als wij 1 winnen zou het voor mij makkelijker zijn hem meer vrijheid te gunnen want dat is iets wat hij graag wil.
  Maar deze bezorgde mama vind dat best lastig

 23. Manon Manon

  Wauw, diepe buiging voor jullie allemaal hoe jullie mee omgaan, als ouder svan een zoontje met Dt1 weten wij als geen ander dat loslaten toch net wat ingewikkelder is dan voor onze dochter, waarbij de dit ook niet zomaar doen. Dit horloge zou Jesse en ons een gerust gevoel kunnen geven en weer een stapje dichterbij loslaten

 24. Bionda Bionda

  Wat is Noa dapper zeg, en wat zijn jullie als (bonus)ouders dapper. Niets moeilijkers dan je kind los te laten. Nog moeilijker als je kind gezondheids problemen heeft.
  Wij zouden het horloge graag winnen. Zodra onze kinderen ook zelfstandig kunnen worden, met name ons zoon van3,5 die heerlijk overal in mee gaat en soms ver weg loopt. Het zou fijn zijn als hij zo wel buiten kan spelen net zoals zn grote zus. Zodra hij de straat uit loopt weten wij het

 25. Claudia Huisman Claudia Huisman

  Gelukkig hier ( nog ) geen noodsituatie gehad, maar wat herken ik mezelf in het loslaatverhaal! Maar nog moeilijker vind ik het gedeelte waarin je ze zelf de verantwoordelijkheid moet gaan geven over zorgen voor hun diabetes.

 26. Marielle van der Marielle van der

  Wat een liefde krijgen die meiden, top vrouw ben je om dat meisje zo lief in je armen te sluiten. Jullie zijn een mooi gezin en leveren topwerk. Je geniet ook van je eigen werk en dat bewonder ik met wat je meegemaakt heb.

 27. Linda Zuidema (waarom Linda en niet Djurre zegt zoon lief) Linda Zuidema (waarom Linda en niet Djurre zegt zoon lief)

  Wat zijn het toch dappere kids, onze diabetes kindjes. Onze zoon heeft sinds de zomervakantie type 1 en is net zo’n bikkel als jullie Noa. Hij maakt me zo trots en heb zo’n ongelofelijke bewondering voor hem. #TeamZuidema is samen oer sterk

 28. Kelly Coenders Kelly Coenders

  Wat een fijne bonus mama ben jij! Mijn man is bonus papa van mijn zoontje en ook wij hebben fijn contact met zijn papa en bonus mama. Hij gaat inmiddels ook zelf op de fiets na school en die tracker zou voor mij, net bevallen, heerlijk zijn!

 29. Danique van der toorreN Danique van der toorreN

  Wat een bijzonder verhaal en wat een ongelofelijk liefdevol gezin zijn jullie met jou bonus dochter.
  Zo mooi hoe jullie dit doen enorm veel bewondering voor .

  Dit prachtige GPS horloge zou bij ons goed van pas komen voor onze 6 jarige dochter Ravenna.
  Wij krijgen eind november de sleutel van ons nieuwe huis en verhuizen begin 2020 naar dit heerlijke plekje aan de waterweg .

  Maar ja los laten straks lekker buiten spelen met vriendjes en vriendinnetjes ! En dat ook nog in de buurt van “ De waterweg “ heeft mama een gerust hart met dit prachtige GPS horloge

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »

Gratis verzenden

Voor alle orders boven de 70,- euro

Snelle levertijd

3 tot 6 werkdagen mits anders vermeld

Tevredenheid gegarandeerd

Speciaal voor jou gemaakt door Mr&Mrs Glitz!