Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden...
Verlanglijst
artikelen
U moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken....
Inloggen
Als u een account bij ons heeft, meld u dan aan.
Registreren
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
23 Nov 2021

Elke maand vraag ik mij af: Who the f*** was die vrouw?!

'Het is vast een schim van je verleden, van alles wat je meemaakte in je jonge jaren'.

Jaren lang werd ik van de kast naar de muur gestuurd, 12 jaar geleden heb ik zelfs 2 dagen op de PAAZ gezeten, een plek waarvan ik al heel snel wist dat ik er niet thuishoorde. 

Net als bij iedereen gebeurde er in mijn jeugd dingen die niet zo leuk waren op mijn 16e begon ik aan de pil.

Als ik nu terug krijg werd ik ook rond die periode met vlagen depressief. Maarja omdat ik zoveel mee maakte op deze jonge leeftijd en ook al op mijn 17e jaar alleen naar Nederland verhuisde en ook daar heel wat jaren veel onrust meemaakte, gooide we mijn klachten op mijn trauma's.

Ik heb het allemaal gezien en meegemaakt, het ene onderzoek na het andere, de stemmingswisselingen en de depressies zorgde er ook voor dat ik, nadat mijn huisarts mij uit wanhoop op mijn 22ste zomaar even PROZAC ( ene antidepressivum) voorschreef in een vlaag een overdosis nam van dit middel. Best heftig om dit zo openbaar te delen, want eenmaal helder in het ziekenhuis met een leeggepompte maag vroeg ik mij af wie die ''vrouw'' van de dag ervoor was die dat had gedaan, want ik, ik ben helemaal niet suïcidaal!

Ik ben toen direct gestopt met dit middel en sinds dien ook als de dood voor antidepressiva.

Eenmaal zwanger van Jailey begon de ellende, in de jaren hiervoor had ik altijd een Implanon (hormoonstaafje) en de spiraal. Ik werd onuitstaanbaar, hoe verder ik kwam in mijn zwangerschap hoe erger het werd, ik veranderde in een monster, ik was agressief, verdrietig en down. Ik heb met vlagen als een hysterisch monster staan gillen dat het gevoel moest stoppen. In mijn zwangerschap legde ik de link met mijn hormonen, dus daar heb ik last van en daar kan ik dus echt niet tegen. 

Op een slechte dag heb ik een foto van mijn overleden vader in mijn auto gezet en ben ik gaan rijden naar het huis van mijn overleden tante, toen ik weer helder werd schrok ik en ben ik terug naar huis gegaan, wie is toch die idiote vrouw, ik ken haar helemaal niet!

Het besluit staat vast, als Jailey geboren is willen wij geen kinderen meer, ik trek het niet lichamelijk en ik wil nooit meer hormonen in mijn lijf. 

Ik besloot geen anti conceptie meer te nemen dat is dus nu al 8 jaar zo. In deze jaren bleef ik mijn buien houden, die idiote vrouw, die zomaar huilt, die zomaar agressief word. Die vrouw die zomaar niet meer wil leven. 

Daar was mijn lieve man, die riep... 'och! Is het weer een week van te voren?!' ik kon hem wel aanvliegen als hij dat zei. Maar er ging een lampje bij mij branden. JEETJE! Ik ben mijn klachten en de dagen dat die idiote vrouw er was gaan bijhouden in een dagboek, een jaar lang. En warempel, die idiote vrouw is er precies tussen de 10 en 7 dagen voor mijn menstruatie, ze vertrekt ook weer zodra ik ongesteld ben, een verademing voor mij en voor mijn gezin.

Ik ben met dit verhaal naar de huisarts gegaan en ik heb afgelopen week te horen gekregen dat ik PMDD heb ( Die klachten worden aangeduid met premenstrueel syndroom of PMS. Daarvan bestaat een ernstige vorm: premenstrueel dysfore stoornis of PMDD (PreMenstrual Dysforic Disorder). Vrouwen met PMDD voelen zich hopeloos, depressief, angstig, extreem prikkelbaar en gespannen en slapen bijzonder slecht.)

Dus, dat is het! Ik ben hierover gaan lezen en ik bleef huilen, alles viel op zijn plek, alle puzzelstukjes waren nu compleet. Ik krijg weer kippenvel nu ik het aan jullie vertel, maar ik ben ook boos, geen arts die het ooit gezien heeft, geen arts die ooit verder keek of verder vroeg. Verdorie, na al die jaren miserie, al die jaren dat gevecht en je zo vreselijk rot voelen zijn het gewoon mijn hormonen die met mijn lijf fucken! Ik zeg het een beetje ordinair maar het is echt zo!

Ik kom er achter dat 1 op de 20 vrouwen PMDD heeft en dat sommige vrouwen net als ik soms 20 jaar op zoek zijn naar wat er mis is met hen, maar er zijn ook vrouwen waarbij de hulp te laat komt.

Inmiddels ben ik onder begeleiding van de arts begonnen aan een hormoon behandeling met de ZOELY pil. 

De eerste 2 dagen waren een ramp, die idiote vrouw was er weer, niet gek, want ik was al 8 jaar hormoon vrij en ik dien mijzelf nu een piek toe. Vandaag zit ik op dag 5 en ik voel mij als herboren, krijg ik dan eindelijk mijn leven terug? Ik ben dus helemaal niet die depressieve, gekke idioot ik ben een slachtoffer van mijn eigen hormonen. Dit gaan wij nu 4 maanden proberen, wanneer het niet voldoende helpt moet ik hormonen gaan bij plakken of smeren en de laatste optie is om mijn eierstokken plat te leggen of te laten verwijderen.

Er heerst een mega taboe op alles wat ik nu benoem, maar had ik eerder een blog als deze tegengekomen, had ik mij veel eerder kunnen laten behandelen. Ik hoop in deze dus vrouwen te helpen die ook deze zeer extreme klachten hebben, je bent niet alleen en je hoeft je niet te schamen.

xoxo

Mrs Glitz

Reacties
Lieve Helena, ik heb jouw verhaal in één adem uitgelezen, wat intens, maar zo herkenbaar. Ik ben nu 57, maar als jonge vrouw had ik een vreselijk leven met mezelf maar ook voor mijn kinderen en partners. Wat jij beschrijft, is alsof je mijn leven beschrijft. Ik ben heel veel kwijtgeraakt in mijn leven. Door de overgang en bio resonantie therapie ben ik eindelijk de vrouw geworden wat ik vroeger had kunnen zijn.
Wat een krachtige moedige vrouw ben jij dat je dit zo puur geschreven hebt, dankjewel daarvoor.
Monique - 17 Dec 2023 - 13:15
Voor mij ook herkenbaar! Sterkte en vecht
Mariska Schalken - 23 May 2022 - 21:49
Oh zo herkenbaar. Bij mij zijn de klachten gestart na de 2e zwangerschap en ook ik herkende idd na een poosje een patroon. Mijn huisarts toen, zei ja dan noemen ze pms. En dat was het. Ik heb anti depressiva voorgeschreven gekregen die ik 10 dagen rondom de menstruatie gebruik. Werkt heel goed bij mij. Ik raakte onlangs ontregeld door de corona vaccinaties en daarvoor een keer omdat ik een nader merk anti depressiva had gekregen. Nou verschrikkelijk. Ik gebruik de ethinyl/stradiol juist om hormonen in balans te houden. Het is echt verschrikkelijk. Ik zeg altijd zo depressief als een kanarie. Als het onder controle is lukt het maar er hoeft maar iets ontregeld te zijn en er is geen houden aan.
Natascha - 23 May 2022 - 20:19
Zo herkenbaar dit. Ik heb dit vanaf mijn 12de jaar gehad veel pijn ook en zware buien tijdens mijn zwangerschap belande ik in een zware depressie en na mijn zwangerschap keer ik de diagnose en omdat ik te jong was was enige optie novasure en ik heb dat laten doen en jaar later weer veel gezeik met de buien die heftiger werden. Augustus 2021 kwam het verlossende woord van het ziekenhuis baarmoeder eruit en mijn ptss/pmd werd een stuk minder. Ik heb nog buien, maar stukke minder en zoveel rust in mijn hoofd.

Knuffel
Jessica - 23 May 2022 - 19:05
Jee het kon zo mijn verhaal zijn ! Ik slik nu al jaren de pil door en voel mij nu zo goed
Vivian - 28 Nov 2021 - 05:58
Wat heb jij veel meegemaakt! Verschrikkelijk dat daar door artsen en dergelijke niet beter op ingegaan word dan simpelweg wat voorschrijven.
Voor mij is het ook heel herkenbaar de hormonen en zeker sinds ik zwanger ben geweest nu de 2e keer in een depressie. Ik ben inmiddels begonnen om mij op de natuurlijke manier te ondersteunen met essentiële oliën. Ipv de anti depresiva die ze me voorschreven. Wat een opluchting is dat!! Buiten dat ook stukje bij beetje alle producten aan het vervangen voor troep vrije producten ook direct voor mijn dochters die hopelijk hierdoor een betere start krijgen zodra de hormonen het over willen nemen. Dat zou ze een hoop ellende besparen. Veel succes en geluk verder hopelijk blijft het nu de goede kant op gaan!.
Groetjes Deena.
Deena Goedhart - 24 Nov 2021 - 09:04
Dat dames die het via de natuurlijke weg doen, kunnen jullie mij vertellen wat jullie doen en of het helpt. Wat betreft de vrouw die dit stuk schreef, wat gaan we door een hel hè. Ben blij dat je erachter bent dat je pmdd hebt en hoop op verlossing voor ons allen.
Samira - 23 Nov 2021 - 19:43
Heel herkenbaar! Ik ben echter op natuurlijke basis aan de slag gegaan met m'n hormonen.

Daarnaast ben ik allee hormoonverstorende troep zoveel mogelijk gaan verbannen uit m'n leven. T resultaat is weer een veel evenwichtiger persoon, antidepressiva de deur uit en ik voel me zoveel beter!
Melissa - 23 Nov 2021 - 19:09
Jeetje lieverd wat heb jij een hoop moet meemaken. Maar wat een powervrouw ben je. En wat herken ik mijzelf zo erg in jouw verhaal. Bij mij is deze zomer PMS vastgesteld. Ik doe het momenteel met natuurlijke supplementen. Maar in die week voor de menstruatie ga ik ook door een hel. Voel mij dan zo vreselijk depressief en angstig. En dat tot dag 3 van mijn menstruatie. Wil je je ervaring met de Zoely pil gaan delen met ons. Ik heb ook de pil voorgeschreven gekregen maar dan de microgynon 30. Daar hoor ik veel negatieve verhalen over en ik durf ook niet de stap te nemen om aan de pil te beginnen. Zo vreselijk bang dat het juist nog erger zal gaan worden.
Anoniempje - 23 Nov 2021 - 18:21
Heel herkenbaar! Tijdens de zwangerschap van de eerste kwam het bij mij naar boven...ik was bijna 10 jaar aan de pil geweest dus nooit gemerkt (werd onderdrukt door die zware pil) tijdens de zwangerschap nam ook iets de overhand...na een ellendige bevalling en verschrikkelijke 6 weken erna kwam bij de nacontrole naar boven dat ik een postnatale depressie had...gelijk antidepressiva gekregen en ook weer aan de pil gegaan met de woorden van de gynaecoloog pms...ik mocht mijn pil gewoon door blijven slikken en geen stopweek...uiteindelijk kon dat steeds maar 2x omdat ik toch doorbraak kreeg maar verder ging het beter...
Heb wel anderhalf jaar aan de medicijnen gezeten vanwege de depressie...
Ik wilde ooit nog wel een tweede maar doordat zwangerschap, bevalling en erna nogal traumatisch en niet zo leuk was durfde ik amper nog....uiteindelijk eraan begonnen maar via ziekenhuis zwanger moeten worden... zelfde zwangerschap en soortgelijke bevalling en ook daarna weer postnatale depressie... gelijk medicijnen etc dit alles zoals de eerste keer allemaal onder begeleiding van psychiater en psychologe...na half jaar wilde ik van de medicijnen af en ondertussen de pil weer gaan slikken...dan gaat dat goed..
Maar vorig jaar wilde ik toch van de pil af omdat ik mij er niet goed bij voelde, dus gedaan en natuurlijk stak wel pms weer de kop op...ook heb ik geen normale cyclus dus erg lastig te pijlen... mijn partner merkt het ook als ik mij als een heks gedraagt zegt hij ook zo volgende week is het weer zover zeker?! Dus hij weet dan gelukkig nu zelf ook waarom ik dan zo ben hoe ik ben en eenmaal menstruatie dan is het even over en daarna begint het weer van voor af aan...
Ik ben eigenlijk daarom wel blij dat ik geen korte cyclus heb maar onregelmatig en lang dan ben ik niet zo veel en lang die heks die ik niet wil zijn....
Debbie - 23 Nov 2021 - 14:46
Lieve helena zo blij voor je dat je nu weet wie die ( stomme vrouw is ) en dat er een plan van aanpak is
Ik heb 10 jaar geleden mijn laten steriliseren ik wilde geen kinderen meer maar ik slik ook geen pil of iets dergelijks maar ik merk dat ik een een week voor mijn menstruatie in een soort van monster verander ik ben dan boos driftig kan wel huilen niks is goed ben agressief terwijl ik van mezelf helemaal niet zo ben maar een week voor me menstruatie ben ik gewoon een soort duivel
Melanie - 23 Nov 2021 - 14:18
Laat een reactie achter