Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden...
Verlanglijst
artikelen
U moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken....
Inloggen
Als u een account bij ons heeft, meld u dan aan.
Registreren
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
13 Mar 2023

Van Disney tot Abcde: Een blog over de meest bijzondere babynamen en tips om de juiste naam te kiezen

Bij Glitz4kids komen we dagelijks in aanraking met veel bijzondere namen, maar er zijn ook enkele namen die echt opvallen, zoals de naam Disney.

In deze blog geven we niet alleen voorbeelden van bijzondere namen, maar geven we ook tips voor ouders die op zoek zijn naar een unieke naam voor hun baby.

 

Bijzondere namen in Nederland

 

In Nederland zijn er veel bijzondere namen te vinden, zoals Storm, Foss, of Juno. Sommige ouders kiezen voor namen die gebaseerd zijn op persoonlijkheid, zoals Joy of Brave, terwijl anderen kiezen voor namen die zijn geïnspireerd op literatuur of geschiedenis, zoals Shakespeare of Rembrandt. Het kan ook zijn dat ouders de spelling van een traditionele naam veranderen om deze wat unieker te maken.

Hoewel sommige namen misschien een beetje gewaagd lijken, is het belangrijk om te onthouden dat een naam voor een kind een levenslang cadeau is en zorgvuldig moet worden overwogen voordat er een definitieve keuze wordt gemaakt.

 

Tips voor het kiezen van de juiste baby naam

 

Natuurlijk is het kiezen van de juiste babynaam een persoonlijke keuze en hangt het af van de voorkeuren en culturele achtergrond van de ouders. Toch zijn er enkele tips die ouders kunnen overwegen bij het kiezen van een naam voor hun kind:

 1. Kies een naam die gemakkelijk uit te spreken is: Een naam die gemakkelijk uit te spreken is, kan het leven van je kind gemakkelijker maken, vooral als hij of zij opgroeit in een ander land of omgeving.

 2. Denk na over de betekenis van de naam: Een naam kan een sterke betekenis hebben en sommige ouders willen dat de naam van hun kind een bepaalde boodschap of betekenis overbrengt.

 3. Kies een naam die past bij de achternaam van je kind: Het is belangrijk om te overwegen hoe de voornaam van je kind klinkt in combinatie met de achternaam.

 4. Wees voorzichtig met unieke spellingen: Hoewel het verleidelijk kan zijn om een traditionele naam anders te spellen om deze unieker te maken, kan dit later voor verwarring zorgen.

 5. Houd rekening met de toekomst: Hoewel het belangrijk is om een naam te kiezen die je mooi vindt, moet je ook rekening houden met de toekomst van je kind. Denk aan hoe de naam zou klinken op een cv of in professionele omgevingen.

 

De meest aparte namen ter wereld

 

Hoewel er in Nederland veel bijzondere namen te vinden zijn, zijn er ook enkele namen die buiten onze landsgrenzen worden gebruikt die nog meer opvallen. Hier zijn enkele van de meest aparte namen ter wereld:

 1. Abcde (uitgesproken als "Ab-suh-dee"): Dit is een echte naam die in de Verenigde Staten wordt gebruikt. Het is niet verrassend dat het veel aandacht heeft getrokken vanwege de unieke spelling.

 2. Talula Does The Hula From Hawaii: Een meisje in Nieuw-Zeeland werd deze naam gegeven door haar ouders. Het is zo ongebruikelijk dat het kind in juridische problemen kwam omdat de naam als schadelijk voor het kind werd beschouwd.

 3. @: In China is het mogelijk om een naam te hebben die uit slechts één symbool bestaat. In 2007 gaven ouders hun kind de naam "@", die verwijst naar het "at"-symbool dat wordt gebruikt in e-mailadressen.

 4. KVIIIlyn (uitgesproken als "Kaitlyn"): Een Amerikaanse moeder koos deze naam voor haar dochter om de spelling uniek te maken. Het heeft echter tot veel verwarring geleid en sommige mensen spreken het zelfs uit als "Kviiilyn".

 

Top 10 meisjes namen in Nederland

 

 1. Emma
 2. Julia
 3. Mila
 4. Tess
 5. Sophie
 6. Zoë
 7. Sara
 8. Nora
 9. Liv
 10. Yara

 

Top 10 jongens namen in Nederland

 

 1. Sem
 2. Noah
 3. Lucas
 4. Levi
 5. Finn
 6. Liam
 7. Mees
 8. Daan
 9. Luuk
 10. Bram

 

Gepersonaliseerde kraamcadeaus

 

Een geweldige manier om een cadeau nog specialer te maken, is door het toevoegen van gepersonaliseerde kraamcadeaus met de naam van de baby. Bij Glitz4kids hebben we een breed scala aan gepersonaliseerde kraamcadeaus, zoals knuffeldoekjes, baydekens en geweldige knuffels die allemaal kunnen worden gepersonaliseerd met de naam van de baby.

Een gepersonaliseerd kraamcadeau is niet alleen een praktisch geschenk, maar ook een mooie herinnering die ouders en kinderen voor altijd kunnen koesteren.

Bij Glitz4kids begrijpen we hoe belangrijk het is om een unieke naam voor je baby te kiezen en hoe waardevol gepersonaliseerde kraamcadeaus kunnen zijn. We hopen dat deze blog ouders heeft geholpen bij het vinden van inspiratie voor hun zoektocht naar de perfecte naam voor hun kind en hen heeft laten zien hoe persoonlijke cadeaus extra speciaal kunnen zijn.

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter